ting som er bra med at ferien er over:

Stå opp tidlig, spise knekkebrød, vanlige ting på fjernsyn, serier som starter opp, papiraviser, nettaviser, kaffe, følelsen av helg en fredags ettermiddag, følelse av ettermiddag, kveld, natt, morgen og formiddag, kontorlukten, å føle seg effektiv, å gå korte kveldsturer på ski, å gå lange søndagsturer på ski, formiddagsmat med kolleger, de dagene de er morsomme og ingen vitser er rasistiske eller støtende på annet vis, lett e-postkorrespondanse med venner, uten oppsummeringer og lange monologer, men kun med spørsmål som «hei! Har du en fin dag på jobb så langt?», og alle de andre idiotiske e-poster som kommer i løpet av en dag.

Endorfin-kick etter trening, og den gode følelsen av å synke ned i en sofa med te og nyheter.  Morgenkaffe og telefonsamtaler med meg, hvor vi ler høyt og baksnakker alle idiotene vi omgir oss med, og snakker om været og lyset, nordnorge og det vi har lest i avisen.

Å ha på seg ordentlige klær hver dag – ikke bare pysj eller finkjole. At det ikke er mer hopp på fjernsyn, men idretter vi faktisk har grunnlag for å si noe om og derfor bryr oss om og hvor (ikke minst) nordmenn gjør det bra, selv om ingenting er så bra som det var før, i riktig gode gamle dager med Oddvar Brå og Erling Jevne.

Sko som knirker over nysnø når man sniker seg ut grytidlig om morgenen, og ser ut på en by som ennå sover, og det er iskaldt, så kaldt at ikke bare skoene knirker, ikke bare snøen, men fjellene knirker, og skyene når de glir sakte forbi og det går så tregt, de vil sove lenger, og det knirker i kantene selv om himmelen er rosa. Og vi venter på sola, for nå er den på tur tilbake.

Hyggelige sammenkomster man ikke planlegger, lage små middager som viser seg å være usannsynlig gode, og tenke at «dette, dette skal jeg lage når [insert name] kommer på besøk!». Invitere til selskap selv om det ikke er jul, selv om det ikke er noen anledning, ingen er født, ingen har dødd, ingen skal døpes, ingen skal gifte seg og vi har egentlig ingenting å feire. Annet enn dette at vi er her. Vi lever, vi roper, vi snurrer og spinner i tankespinn.

lydspor: Radka Toneff – These are a few of my favourite things